Alfred Llahí

Professor de Violí

Nascut en el si d’una família andorrana molt vinculada a la música (el seu pare va estudiar la carrera de piano amb el prestigiós pianista català Tomàs Buxó i va ser company d’estudis del catedràtic de piano Miquel Farré), inicià els seus estudis musicals a l’edat de 6 anys de la mà del seu pare ingressant, després, al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, creat l’any 1886 i fins l’any 2001 l’únic centre públic de Catalunya d’ensenyament musical de grau superior.

L’any 1988 va fundar l’Escola de Música del Comú d’Escaldes-Engordany, que va dirigir fins l’any 1992 essent, alhora, professor de piano, violí i tecnologia musical i assessor musical del Comú d’Escaldes-Engordany en l’organització de les temporades de concerts de música clàssica.

 

Entre els anys 1989 i 1990 fou professor de música a l’Escola Espanyola d’Andorra la Vella, formant part de l’Assessoria Pedagògica de la Conselleria d’Educació (avui Ministeri d’Educació) del Govern d’Andorra i entre els anys 1993 i 1996 fou professor titular de violí de l’Escola de Música Harmonia, tasca que ha reprès aquest any 2014. Des de l’inici del curs 2012-2013 és, també, professor de violí, piano, armonia, percepció musical i escolta activa al Trívium, Espai lauredià d’arts escèniques, a Sant Julià de Lòria.

 

Membre de l’Asociación de Corresponsales de Prensa Iberoamericana i de l’Organisation Internationale des Journalistes, des de l’any 1991 ha compaginat la tasca pedagògica amb el periodisme, com a contertulià i crític musical i, des del 1999 fins el 2011 ininterrompudament, presentant i dirigint programes a Andorra Televisió. Actualment presenta el programa Lauredianament a Lòria TV.

 

Soci d’Honor del Reial Cercle Artístic de Barcelona iDiploma d’Honor de l’Associació Catalana d’Entitats Artístiques, ha publicat fins a la data 8 llibres d’investigació històrica sobre el Principat d’Andorra.