Roser Palomero

Directora i fundadora de l’Escola.

Realitzà els seus estudis musicals a Lleida i al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, obtenint les titulacions superiors d’acordió, piano i Solfeig i Teoria de la Música.

1er. Premi del Campionat d’Europa d’ Acordió, París 1976.

Per haver guanyat aquest concurs, per la fundació i direcció de la Orquestra d’Acordions de Cervera, i els èxits dels seus deixebles en competicions europees, se li atorga el títol de Lleidatana del mes de Novembre.

El 1979 organitza el Concurs Nacional d’Acordió a la ciutat de Lleida.

Es membre actiu de diversos jurats, entre altres el del Concurs Reina Sofia, a Madrid.

El 1983 s’instal·la a Andorra i crea la Escola de Música Harmonia a Escaldes-Engordany, que manté una intensa activitat fins al dia d’avui. El 1984 crea la Orquestra d’Acordions Harmonia amb la que, guanya la Copa d’Europa, en la categoria “Orchestrates” el 1995 i enregistra 4 CD’s.

Ha composat la sardana “Escaldes ja ets tota una pubilla”, en commemoració dels 18 anys de la proclamació d’Escaldes-Engordany com a parròquia independent.

El 1987 i el 1997 organitza el Trofeu Mundial d’Acordió al Principat.

Des del 1994 Organitza el Concurs Internacional de Piano, Premi Principat d’Andorra. Els anys 2001 i 2003 organitza el Concurs Internacional d’Acordió, Gran Premi d’Escaldes-Engordany.

Des del 1999 organitza el Curs Internacional de Música Principat d’Andorra.

El 1998 entra a formar part de “la Fisorchestra Città de Osimo” fent actuacions per tota Itàlia i participant, el 4 de Setembre del 2004, en un concert al festival de la juventud dedicat i en honor al Papa Joan  Pau II organitza’t per la R.A.I., a la ciutat de Loreto (Italia). El 2004 actuen conjuntament amb la Orquestra Simfònica de la RAI.

També el 2004 dirigeix la Orquestra Harmonia en representació del Govern Andorrà, per a celebrar la Diada d’Andorra a Toulouse. El mateix any actua en motiu de l’acord de la UNESCO sobre la declaració de la vall del Madriu Patrimoni Cultural de la Humanitat.

El 1999 participa en un intercanvi docent impartint classes d’acordió en el conservatori de Praga.
Actualment continua la seva tasca al capdavant de la Escola de Música Harmonia al Principat d’Andorra.